Top 5 van Beste bonbon van Nederland!

12 maart 2024

ZEVENAAR – Op 11 maart heeft Jarusha Jansen, patissier bij Pisa in Zevenaar, deelgenomen aan de wedstrijd ‘beste bonbon van Nederland’. Jansen ging samen met negentien andere de strijd aan om de titel.

De ‘beste bonbon van Nederland’ is een chocolade wedstrijd voor patissiers waarvoor ieder jaar een nieuwe bonbonmal word ontwikkeld door een lid van het Dutch Pastry team. Voor dit jaar was het de crystal, een vorm die lijkt op een diamant. Jansen: “Het was zeker geen makkelijke vorm door de scherpe punt boven in de vorm. Je moet uitkijken voor luchtbellen en je wilt de chocolade natuurlijk zo dun mogelijk hebben voor de beste smaakbeleving.”  De jury beoordeelt de bonbons uiteindelijk op techniek, structuur en smaak.
Door middel van ingeleverde recepten werd er een selectie van 20 kandidaten gemaakt. Deze kandidaten hadden uiteindelijk de kans om de jury te overtuigen dat zij de lekkerste bonbon van Nederland maakten. De bonbon die Jansen heeft gecreëerd was geïnspireerd op het najaar en de ijswedstijd, waarbij Jansen en Coco Strijbosch, eigenaresse en ijsspecialist van Pisa, vierde van Nederland werden. De vulling van de bonbon bestaat uit een bloedsinaasappel- speculaas gelei, Een sinaasappel ganache geïnfuseerd met kardemom (met melk van Hippe-koeien uit Didam), een krokantje van hazelnoot en dat in combinatie met pure chocolade. Als extraatje presenteerde ze de bonbons in een in eigen gemaakt showstuk. Dit showstuk met bonbons is te bezichtigen bij Pisa in Zevenaar. Ook zijn de bonbons te koop in de winkel.

Terug naar overzicht